Ovo je jedan od prvih kolača koje sam pravila, što znači da ga mogu pripremiti i početnici. Ne sadrži brašno, tako da ukus maka dolazi do izražaja. Isprobajte recept i uživajte u kolaču.
Sastojci:
7 jaja
250 grama šećera
150 grama putera
½ kesice praška za pecivo
2 kesice vanilin šećera
250 grama mlevenog maka
1 kašika prezli
Za posipanje:
Šećer u prahu pomešan sa
vanilim šećerom
Način
pripreme:
Dobro umutiti
žumanca, šećer, vanilin šećer, puter i prašak za pecivo.
Dodati mak i kašiku prezli.
Posebno umutiti sneg od belanaca i lagano ga
umešati u smesu.
Sipati u podmazan pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Kada se kolač prohladi posuti ga šećerom u prahu, iseći na kocke željene veličine i služiti.
Najbolji kolac sa makom koji sam do sada probala.Complimenti!
ОдговориИзбришиjel moze to i bez secera totalno ?
ОдговориИзбришиPostovana Jelena,
Избришиnisam probala da napravim kolac bez secera. Probajte da stavite manju količinu, pa ćete videti da li Vam odgovara slatkoca i tekstura kolača.
Srdačan pozdrav