Toliko su dobro da sam ih pravila dan za danom.
Sastojci:
Oko 500g brašna
150ml mleka
1 kašicica šecera
20g kvasca (odnosno
kiličina potrebna za 500g brašna)
250g margarina
1 jaje
10g soli
Ostalo:
100g rendane gaude,
trapista ili nekog drugog tvrdog sira
100g sitno seckane čajne
kobasice, ( može i seckana pršuta, suvi vrat ili mesnata slanina)
1 kašičica origana
Premaz:
2 kašike pavlake
2 kašike kečapa
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer
i kvasac i sačekati da nadodje.
U
polovinu brašna (250g) dodati so, jaje, magrarin i nadošao kvasac, mesiti testo
uz postepeno
dodavanje preostalih 250g brašna. Ukoliko je testo suviše meko dodati još brašna (oko 50g).
Dobro izrađeno testo
staviti u činiju, prekriti krpom i ostaviti da miruje oko 20 minuta, odnosno
dok ne naraste.
U naraslo testo umešati rendanu gaudu i seckanu čajnu
kobasicu i ostaviti testo da mirije oko 10-tak minuta.
Testo razvući na debljinu od 5-7mm i vaditi pogačice i
ređati u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.
Kečap i pavlaku pomešati i premazati pogacice. Po želji posuti origanom.
Pleh staviti u rernu zagrejanu na 200C, temperature
smanjiti na 180C i peći oko 20-tak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар