среда, 13. јануар 2016.

Torta od belog mesa

Sastav:
800g pilećeg belog mesa - file
500g pečenih, oljuštenih crvenih babura (može iz zamrzivača)
150g  kačkavalja
200g prezli
100g putera ili margarina za podmazivanje tepsije
100g feta sira
So
Malo bibera i aleve paprike

Za preliv:
360ml kisele pavlake sa 20% mlеčne masti
3 jaja

Priprema:

  1. Vatrostalnu činiju srednje veličine u debelom sloju namažemo sa puterom, na to sipamo polovinu prezli i ređamo polovinu fileta belog mesa sečenog na šnicle debljine oko 1cm.
  2. Pokrijemo paprikama i blago posolimo.
  3. Preko toga stavimo kačkavalj isečen na tanke listiće i pokrijemo sa ostatkom fileta.
  4. Naređamo feta sir isečen na tanje kriške i sipamo ostatak prezli.
  5. Blago umutimo jaja, dodamo pavlaku, pstohvat soli, alevu papriku i biber i prelijemo šnicle.
  6. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni celzijusovih dok gore ne dobijemo žućkastu koricu (oko 30 minuta). 

Нема коментара:

Постави коментар