среда, 3. децембар 2014.

Pogacice sa belim lukom

Pogačice malo drugačije od onih koje obično pravim. Testo je prhko i podsećaju na slani, hrskavi keks.

Sastojci za testo:
480g brašna
125ml maslinovog ulja
Oko 200ml mlake vode
½ kašičice soli
4 čena seckanog belog luka
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica origana

Premaz za testo:
3 kašičice maslinovog ulja
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice origana


Priprema:
Zamesiti testo od svih sastojaka za testo. Ukoliko je testo tvrdo dodati još malo vode.
Pomešati maslinovo ulje, beli luk u prahu i origano.
Testo rastanjiti na radnoj površini i podeliti na tri dela.
Prvi deo testa premazati premazom za testo, na to staviti drugi deo testa, premazati mešavinom i staviti treći deo testa.
Oklagijom testo još malo rastanjiti i modlom vaditi pogačice vodeći računa da što manje testa ostane. Ostatak testa rastanjiti i bez premazivanja vaditi pogačice.
Po želji mogu se praviti i štapići.
Ređati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

1 коментар: