Sastojci:
16 tankih kora za pitu (oko 550g)
500g sitno
iseckanog kiselog kupusa
1 srednja šolja
za belu kafu pirinča
500g praziluka
1dl ulja za
dinstanje praziluka i kupusa
Malo bibera
Malo suvog začina
Priprema:
- Kiseli kupus izdinstati na malo ulja.
- Praziluk očistiti, oprati, zajedno sa zelenim delom sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne omekša.
- Pirinač očistiti, oprati, preliti sa 3 šolje za belu kafu vode, dodati suve začine i skuvati.
- Kiseli kupus, pirinač i praziluk sjediniti, pobiberiti i ako je potrebno malo dosoliti.
- Fil podeliti na četiri dela.
- Uzeti četiri kore. Svaku od četiri kore namazati filom i ređati jednu na drugu, zajedno urolati i staviti u podmašćenu, veću tepsiju. Postupak ponoviti još tri puta tako da dobijemo četiri rolne.
- Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, odnosno dok spoljna kora ne dobije žućkastu boju.
- Pečenu pitu izvaditi iz rerne i pokriti folijom da spoljna kora ne bude suviše hrskava.
Нема коментара:
Постави коментар