петак, 28. новембар 2014.

Pita sa kiselim kupusom i prazilukom (posno)




Sastojci:
16 tankih kora za pitu (oko 550g)
500g sitno iseckanog kiselog kupusa
1 srednja šolja za belu kafu pirinča
500g praziluka
1dl ulja za dinstanje praziluka i kupusa
Malo bibera
Malo suvog začina


Priprema:
  1. Kiseli kupus izdinstati na malo ulja.
  2. Praziluk očistiti, oprati, zajedno sa zelenim delom sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne omekša.
  3. Pirinač očistiti, oprati, preliti sa 3 šolje za belu kafu vode, dodati suve začine i skuvati.
  4. Kiseli kupus, pirinač i praziluk sjediniti, pobiberiti i ako je potrebno malo dosoliti.
  5. Fil podeliti na četiri dela.
  6. Uzeti četiri kore. Svaku od četiri kore namazati filom i ređati jednu na drugu, zajedno urolati i staviti u podmašćenu, veću tepsiju. Postupak ponoviti još tri puta tako da dobijemo četiri rolne.
  7. Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, odnosno dok spoljna kora ne dobije žućkastu boju.
  8. Pečenu pitu izvaditi iz rerne i pokriti folijom da spoljna kora ne bude suviše hrskava.

Нема коментара:

Постави коментар