TESTO:
6 jaja
250g brašna
300g šećera
2dl ulja
2dl mleka
10g praška za pecivo
10g vanilin šećera
PRELIV:
200ml vode
300g šećera
200g putera
3 kašike kakaoa
100g čokolade za kuvanje
20g vanilin šećera
Priprema testa:
Odvojiti žumanca od belanaca.
Belanca umutiti u
čvrst sneg.
Penasto
umutiti žumanca sa šećerom. Dodati mleko, ulje, prosejano brašno pomešano sa
praškom za pecivo i vanilin šećer. Pomešati da se masa sjedini.
Lagano umešati
umućena belanca.
Sipati u pouljan i brašnom
posut pleh i peći na 180 stepeni oko 40min.
Ohlađen
kolač ostaviti u plehu i iseći na kocke veličine oko 5x5cm. U svakoj kocki, sa
drskom od varjače, napraviti po 4 rupice vodeći računa da testo ne probijemo do
dna.
Priprema preliva:
Sve
sastojke za preliv staviti u šerpu da proključaju 2-3 minute. Skloniti sa
šporeta i sačekati oko minut, dva da se preliv malo stegne.
Služiti ohlađeno.
PS Kolač na slici je napravljen od polovine mere, a recept je za celu meru.
PS Kolač na slici je napravljen od polovine mere, a recept je za celu meru.
Нема коментара:
Постави коментар