Količina je data za jedan rolat, jer je tako lakše za računanje. Odnos bundeve, šećera i griza je idealan. Moram da napomenem da pita nije mnogo slatka bez obzira na količinu šećera.
Količina za jedan rolat
3 kore za pitu
150g rendane
bundeve
100g šećera
15g pšeničnog griza
Malo ulja
Cimet
Premaz:
1 kašičica ulja
1,5 kašičica vode
Prvu koru
premazati po krajevima uljem.
Prekriti je
drugom korom koju takođe treba premazati uljem tako da se dobije slovo X.
Prekriti je trećom korom.
Na koru ravnomerno rasporediti bundevu (ukoliko je bundeva sočna dobor je ocediti) šećer i griz. Posuti cimetom po ukusu.
Levu i desnu ivicu kora presaviti oko 1,5 cm prema unutra i urolati.
Prekriti je trećom korom.
Na koru ravnomerno rasporediti bundevu (ukoliko je bundeva sočna dobor je ocediti) šećer i griz. Posuti cimetom po ukusu.
Levu i desnu ivicu kora presaviti oko 1,5 cm prema unutra i urolati.
Peci u zagrejanoj
rerni na 200°C između 25-28 minuta.
Pečenu pitu
premazati mešavinom ulja i vode i prekriti krpom.
Ohladjenu pitu posuti šećerom u prahu i seći na kriske.
Ohladjenu pitu posuti šećerom u prahu i seći na kriske.
Нема коментара:
Постави коментар