Ovo je za moju sestričinu Dariju. Bilo je zadovoljstvo gledati je kako uživa jedući ih.
Sastojci:
3
jaja
300g
šećera
200g karamel bombona sa lešnikom
250g putera
300g mlevenog keksa
50g mlevenog lešnika
Glazura:
200g čokolade
100g putera
3 kašika ulja
Priprema:
U šerpu
staviti jaja, šećer i seckane karamel bombone.
Staviti na
tihu vatru (na mom šporetu od 1-3 ja sam stavila na 1,5) i neprestano mešati dok
se bombone ne istope (oko 10-tak
minuta).
Skloniti
šerpu sa šporeta, dodati puter i
mešati dok se ne istopi. Ukoliko se puter slabo topi, šerpu staviti par minuta na tihu vatru.
Kada se puter istopio skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i mlevene lešnike i sve dobro pomešati.
mešati dok se ne istopi. Ukoliko se puter slabo topi, šerpu staviti par minuta na tihu vatru.
Kada se puter istopio skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i mlevene lešnike i sve dobro pomešati.
Sipati u
pleh srednje veličine.
Priprema
glazure:
Rastopiti
sve sastojke za glazuru i preliti kolač.
Kolač nije
mnogo tvrd tako da je najbolje da ga držite u frižideru
Kolac je super!Obozavateljka.
ОдговориИзбриши