Vreme je za zimnicu.
Potrebno za dve tegle od 750g:
1200g raznobojnih paprika (crvena, žuta, zelena)
300g senfa
1dl ulja
2 dl sirćeta
1l vode
1,5 kašičica
soli
1 kašičica
šećera
1 lovorov
list
Priprema:
Paprike oprati, očistiti i iseći na kockice veličine 1*1cm.
Vodu, sirće, šećer, so i lovorov list
kuvati dok ne proključa.
Dodati isečene paprika i ostaviti da
ponovo proključa. Od momenta ključanja kuvati najviše 4 minuta.
Posle toga staviti u cediljku i ostaviti da se dobro
ocedi i ohladi.
Mikserom mutiti senf i ulje dok se ne dobije homogena, penasta masa.
Paprike sipati u veću šerpu, dodati
mešavinu od senfa i ulja i varjačom pomešati.
Sipati u tegle. Pre nego što zatvorimo tegle sipati ulje da se prekrije masa (oko 3 kašike ulja po tegli).
Нема коментара:
Постави коментар