четвртак, 4. септембар 2014.

Paprika u senfu (bez konzervansa)

Vreme je za zimnicu.

Potrebno za dve tegle od 750g:
 1200g  raznobojnih paprika (crvena, žuta, zelena)
 300g senfa
 1dl ulja
 2 dl sirćeta
 1l vode
 1,5 kašičica soli
 1 kašičica šećera
 1 lovorov list

Priprema:
Paprike oprati, očistiti i iseći na kockice veličine 1*1cm.
Vodu, sirće, šećer, so i lovorov list kuvati dok ne proključa.
Dodati isečene paprika i ostaviti da ponovo proključa. Od momenta ključanja kuvati najviše 4 minuta.
Posle toga staviti u cediljku i ostaviti da se dobro ocedi i ohladi.
Mikserom mutiti senf i ulje dok se ne dobije homogena, penasta masa.
Paprike sipati u veću šerpu, dodati mešavinu od senfa i ulja i varjačom pomešati.


Sipati u tegle. Pre nego što zatvorimo tegle sipati ulje da se prekrije masa (oko 3 kašike ulja po tegli).



Нема коментара:

Постави коментар