Sastojci
500g svežih, krupnijih i čvrstih šljiva
1 manja glavica sitno iseckanog crnog luka
150g mlevenog telećeg mesa
25g iseckanih oraha
25g iseckanog suvog
grožđa
1 jaje
So i biber po
ukusu
Sos:
1 kašika gustina
1dl vode
1 kašika
limunovog soka
¼ kašičice cimeta
1 kafena kašika
meda
Priprema:
Pomešati meso, luk, orahe, suvo
grožđe, jaje, so i biber.
Staviti
na vatru lonac sa 1l vode. Kada voda provri, spustiti šljive u lonac i
kuvati 2 minuta.
Prosuti vodu i ostaviti šljive da se
ocede i ohlade.
Preseći šljive napola, po dužini i
izvaditi im koščice.
Šljive puniti pripremljenom masom od mesa i ređati u vatrostalni sud u kome će se peći.
Staviti na vatru manju šerpicu sa 1dl
vode; kada provri dodati gustin prethodno rastvoren sa 2-3 kašike vode.
Kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre, dodati limunov sok,
cimet i med, dobro izmešati i preliti preko šljiva.
Interesantan recept.Obozavateljka.
ОдговориИзбриши