Nije komplikovano za pripremu, a neobičnog je ukusa.
Sastojci:
1kg kopriva
500g mlevenog mesa
300g pirinča
300g mlevenog suvog mesa (dimljena šunka, suvi vrat, pršuta itd.)
3 manje glavice luka
So ili dodatak jelima
Biber
Malo putera ili margarina za mazanje tepsije
Za preliv:
4 jaja
180ml pavlake
Dodatak jelima
Priprema:
Svaki sastojak se priprema posebno:
- Kratko blanširati opranu koprivu.
- Meso sa seckanim lukom
dinstati oko 30 minuta. Dodati dodatak jelima i pobiberiti.
- Pirinač kuvati u slanoj
vodi prema uputstvu sa pakovanja. Kada je skuvan ukoliko je ima vode, procediti ga.
- Suvo meso samleti.
Duboku
tepsiju srednje veličine ili veću vatrostalnu činiju namazati puterom,
sipati polovinu koprive i ravnomerno rasporediti po tepsiji, na to ređati pirinač,
dinstano mleveno meso, mleveno suvo meso i prekriti ostatkom koprive.
Jaja umutiti sa pavlakom, dodati malo dodatka jelima i preliti musaku. Pomoću viljuške malo
podizati masu od musake da bi upila preliv.
Peći na
180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok preliv ne dobije zlatno-žutu boju.
Lepo izgleda a sigurno je i ukusno.Obozavateljka.
ОдговориИзбриши