понедељак, 27. октобар 2014.

Kesten torta

Sastojci:
500g kesten pirea bez secera
160g mlevenih badema
5 kockica čokolade
200g kristal šećera
1dl vode
250g putera
2 kesice vanillin šećera

Za ukrašavanje:
120g šlaga
Mleko za mućenje šlaga (količina prema uputstvu sa kesice šlaga)

Priprema:
Pomešati kesten pire, mlevene bademe i vanilin šećer. 
Od šećera i 1dl vode skuvati sirup. 
Dodati kockice čokolade. 
Mešati dok se čokolada ne istopi. Skinuti sa šporeta, dodati puter, pomešati i 
sipati u smesu od kesten pirea.
Mutiti mikserom da se dobije ujednačena masa. 
Pravougaoni kalup obložiti aluminijumskom folijom i sipati masu. 
Ostaviti u frižideru da se stegne. Kada se masa ohladi pažljivo je preručiti na tacnu i skinuti foliju.

Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.

Нема коментара:

Постави коментар