Recept je preuzet od nena50 sa Coolinarike.
Sastojci za testo:
375g brasna
1 kasicica praska za pecivo
150g putera
1 jaje
60g secera u prahu
sok i kora pola limuna
75 ml mleka sobne temperature
Sastojci za fil:
200g mlevenog maka
120g šećera
Oko100ml mleka
ribana korica 1/2 limuna
Sastojci za obojeni šećer u
prahu:
Oko 100g šećera u prahu
Zelena i crvena boja za kolače
2 najlon kese od 1kg
2 kartonska tanjira
Priprema fila:
Staviti mleko i šećer da se dobro zagreje. Stalno mešati. Kada se
šećer istopio skloniti sa
vatre,
dodati mak i koricu limuna, dobro pomešati i ostaviti na stranu da se hladi.
Priprema šećera u
prahu:
Oko
50g šećera u prahu sipati u kesu i dodati 10-tak kapi boje za kolače. Zatvoriti
kesu i dobro je prstima pritiskati sa svih strana da se boja ravnomerno pomeša
sa šećerom.Ukoliko želite intenzivniju boju dodajte još par kapi boje.
Priprema:
Pomešati
prosejano brašno, prasak za pecivo, šećer u prahu i na sitnije parčadi isečen
hladan puter. Mesiti par minuta dok se ne dobije mrvičasta masa. Dodati jaje, rendanu
koru i sok od pola limuna i onoliko mleka koliko je potrebno da se dobije malo čvršće
testo.
Testo
uviti u plasticnu foliju i ostaviti u frižideru da se hladi oko sat vremena.
Ohlađeno
testo izvaditi iz frižidera i napraviti kuglice težine oko 20-21g.
Svaku
kuglicu rastanjiti na debljinu od 1 do 2mm i premazati filom, vodeći računa da
ivice ne budi namazane.
Pazljivo
uviti kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peci
na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta ili dok lako ne porumene.
Ohladjene
kiflice uvaljati u šećer u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар