300g brašna
100g svinjske masti
3 žumanca
100g šećera
4 – 5 kašika hladne
vode
Narendana kora od ½
limuna
Fil
300g mlevenih oraha
3 belanca
150g šecera
1 kafena kašika
rakije
Još:
Šećer u prahu
Priprema testa:
Penasto umutiti mast, šećer i žumanca. Postepeno dodavati prosejano brašno i narendanu
koru limuna. Zamesiti glatko testo. U slučaju da je testo tvrdo dodati par
kašika hladne vode. Testo staviti u najlon kesu i ostaviti oko sat vremena u
frižideru.
Priprema
fila:
Belanca
sipati u čistu i suvu posudu (najbolje staklenu) i mutiti mikserom na
minimalnoj brzini. Kada se stvori pena postepeno dodavati šećer i nastaviti sa
mućenjem na maksimalnoj brzini. U umućena belanca lagano umešati mlevene orahe i
rakiju.
Testo nakon hlađenja
rastanjiti na debljinu od 2 do 4mm, vaditi oblike po želji, poređati u pleh i
na svaki oblik staviti kašičicu fila.
Peći u rerni zagrejanoj
na 170 stepeni oko 12-15 minuta vodeći računa da se kolač ne prepeče.
Kolač ostaviti da se
malo ohladi u uvaljati u šećer u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар