понедељак, 27. јун 2016.

Sicilijanski gulaš

Recept je preuzet sa sajta www.staninibrzirecepti.com
Ide dosta luka u gulaš ali se on ne oseti. Kombinacija seckanog i mlevenog mesa daje jelu specifičan ukus.

Sastojci:
1kg očišćenog crnog luka
350g očišćene šargarepe
700g svinjskog mesa
300g mlevenog mesa
100ml ulja
500ml pasiranog paradajza
2 pune kafene kašičice suvog, biljnog začina
3 čena belog luka
1,5 kafena kasičica soli
5g peršuna
Biber po ukusu
 
Priprema:
Crni luk, beli luk i šargarepu iseći na krupnije kockice i propržiti na ulju.
Dodati meso iseckano na kockice velicine 2x2cm, pomešati i kratko propržiti.
Dodati mleveno meso, so, biber i biljni začin.
Pomešati i kratko propržiti.
Sipati pasirani paradajz i kuvati poklopljeno na tihoj vatri 60-tak minuta uz povremeno mešanje.
Skunuti poklopac i kuvati još 10-tak minuta.
Služiti toplo uz kuvanu palentu ili makarone.


Нема коментара:

Постави коментар