Sastojci:
125 brašna
65g margarina
125g narendane gaude
1 žumance
Sok od pola limuna
½ kašičice slatke aleve paprika
Prstohvat soli
Prstohvat bibera
Potrebno još:
1 belance
Slatka aleva
paprika ili beli luk u prahu za posipanje
Priprema:
Brašno
prosejati i pomešati sa alevom paprikom, biberom i solju.
Dodati
na tanke listiće isečen margarin, žumance i sve dobro pomešati.
Dodati
narendanu gaudu, sok od limuna i mešati dok se masa ne ujednači.
Testo
oblikovati u loptu, staviti u kesu za zamrzivač i ostaviti u frižideru oko
30 minuta da se hladi.
Testo zatim
razviti što tanje, vaditi čašicom za rakiju krekere i ređati u pleh
obložen papirom za pečenje.
Svaki
kreker probušiti na par mesta viljuškom, premazati belancetom i posuti po
želji alevom paprikom ili belim lukom u prahu.
Krekere
peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno smeđu boju
(oko 7-10 minuta).
Нема коментара:
Постави коментар