четвртак, 18. септембар 2014.

Bajadera sa karamel bombonama

Ovo je za moju sestričinu Dariju. Bilo je zadovoljstvo gledati je kako uživa jedući ih.

Sastojci:
3 jaja
300g šećera
200g karamel bombona sa lešnikom
250g putera
300g mlevenog keksa
50g mlevenog lešnika

Glazura:
200g čokolade
100g putera
3 kašika ulja

Priprema:
U šerpu staviti jaja, šećer i seckane karamel bombone.
Staviti na tihu vatru (na mom šporetu od 1-3 ja sam stavila na 1,5) i neprestano mešati dok se bombone ne istope (oko 10-tak minuta).
Skloniti šerpu sa šporeta, dodati puter i
mešati dok se ne istopi. Ukoliko se puter slabo topi, šerpu staviti par minuta na tihu vatru.
Kada se puter istopio skloniti sa šporeta, dodati mleveni keks i mlevene lešnike i sve dobro pomešati.

Sipati u pleh srednje veličine.

Priprema glazure:
Rastopiti sve sastojke za glazuru i preliti kolač.

Kolač nije mnogo tvrd tako da je najbolje da ga držite u frižideru

1 коментар: