четвртак, 31. јул 2014.

Kokos kocke - Čupavci

Savršeni spoj kokosa i čokolade. Glazure ima dovoljno tako da je kolač više nego sočan.

Sastojci za testo:
4 jaja
250 g kristal šećera
8 kašika vrele vode
1 prašak za pecivo
250g brašna
3 kašike ulja

Glazura:
375g margarina
400g šećera
400ml mleka
100g čokolade
100g kakaa

Za posipanje:
oko 300g kokos brašna

Priprema testa:
Umutiti 4 žumanca sa  kristal šećerom, dodati 8 kašika vrele vode (kašiku po kašiku) i 3 kašike ulja.
Mutiti dok se ne pojave mehurići.
U ovu masu dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti.
Na kraju pažljivo umešati sneg od 4 belanaca.
Peći u relni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kada se testo ohladi iseći na kocke, uzeti svako parče viljuškom i umočiti prvo u mlaku glazuru, pa u kokos. Ređati na tacnu.

Priprema glazure:

U šerpu sipati 200ml mleka i šećer i kuvati na tihoj vatri. Kada se šećer istopio skloniti sa vatre i dodati kakao pomešan sa ostatkom hladnog mleka. Kuvati još minut, dva na tihoj vatri stalno mešajući. Skinuti sa vatre i dodati iseckani margarin i iseckanu cokoladu i mutiti dok se ne istope. 

1 коментар: