Sastojci za 4 osobe:
4 veća krompira
Maslinovo ulje
Suvi začin
Celerov list
Mirođija
200g dimljene slanine
Priprema:
Oljušten i opran krompir oštrim nožem poprečno raseći u razmacima
od 3 do 4mm vodeći računa da dno krompira ostane u celini.
Raširiti malo listiće krompira
i namazati gornji deo štedljivo maslinovim uljem, posuti dodatkom jelima i
tu i tamo staviti u prorede celerov list, mirođiju i slaninu isečenu na
tanke listiće.
Vatrostalnu činiju obložiti folijom, namazati malo
maslinovim uljem i poređati krompire.
Pokriti folijom i peći u
prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 60 minuta, skinuti foliju
i peći još oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok gornji deo krompira
ne bude žućkaste boje.
Služiti uz pečenje.
Umesto celerovog lista i mirođije mogu se
koristiti drugi začini po ukusu.
Molila bih vas da mi detaljnije objasnite koliko je to stedljivo u mililitrima( odnosi se na maslinovo ulje kojim se premazuje krompir).Za nas bez veceg kulinarskog iskustva to bi mnogo znacilo .Zahvalna obozavateljka.
ОдговориИзбришиPostovana,
ОдговориИзбришиNisam merila koliko je to ulja. Obicno sipam ulje u cinijicu, umocim cetku i premazujem krompir. Verovatno je to oko 50-60ml. Hvala sto pratite moje recepte
Zahvaljujem na detaljnom odgovoru.Recepti su vam za svaku pohvalu.Obozavateljka.
ОдговориИзбриши