петак, 25. јул 2014.

Rebrasti pečeni krompir

Sastojci za 4 osobe:
4 veća krompira
Maslinovo ulje
Suvi začin
Celerov list
Mirođija
200g dimljene slanine

Priprema:
Oljušten i opran krompir oštrim nožem poprečno raseći u razmacima od 3 do 4mm vodeći računa da dno krompira ostane u celini. 
Raširiti malo listiće krompira i namazati gornji deo štedljivo maslinovim uljem, posuti dodatkom jelima i tu i tamo staviti u prorede celerov list, mirođiju i slaninu isečenu na tanke listiće.
Vatrostalnu činiju obložiti folijom, namazati malo maslinovim uljem i poređati krompire.
Pokriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni oko 60 minuta, skinuti foliju i peći još oko 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok gornji deo krompira ne bude žućkaste boje.
Služiti uz pečenje.
Umesto celerovog lista i mirođije mogu se koristiti drugi začini po ukusu.

3 коментара:

  1. Molila bih vas da mi detaljnije objasnite koliko je to stedljivo u mililitrima( odnosi se na maslinovo ulje kojim se premazuje krompir).Za nas bez veceg kulinarskog iskustva to bi mnogo znacilo .Zahvalna obozavateljka.

    ОдговориИзбриши
  2. Postovana,
    Nisam merila koliko je to ulja. Obicno sipam ulje u cinijicu, umocim cetku i premazujem krompir. Verovatno je to oko 50-60ml. Hvala sto pratite moje recepte

    ОдговориИзбриши
  3. Zahvaljujem na detaljnom odgovoru.Recepti su vam za svaku pohvalu.Obozavateljka.

    ОдговориИзбриши