петак, 11. јул 2014.

Kolač sa višnjama

Liči na lenju pitu ali nije.
Sastojci za testo:
700g brašna
250 šećera
250g putera
3 jaja
50ml mleka
1 kesica praška za pecivo

Sastojci za fil:
1,5 kg očišćenih višanja
100g pšeničnog griza
4 supene kašike šećera

Za premazivanje:
1 jaje

Priprema:
Prosejano brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati puter sobne temperature i utrljati u brašno da se dobije mrvičasto testo.Dodati ostala sastojke za testo i sve dobro umesiti.
Testo podelite na dva dela i razviti dve kore.
Jednu koru oklagijom preneti u uljem namazanu i brašnom posutu tepsiju.
Ravnomerno posuti grizom,
naređati višnje
posuti šećerom. Ko voli slađi kolač može dodati još šećera po ukusu.
Preko višanja staviti drugu koru i blago pritisnuti.
Koru premazati umućenim jajetom i probosti viljuškom na par mesta.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар