Liči na lenju pitu ali nije.
Sastojci
za testo:
700g
brašna
250
šećera
250g
putera
3
jaja
50ml
mleka
1
kesica praška za pecivo
Sastojci
za fil:
1,5
kg očišćenih višanja
100g pšeničnog griza
4
supene kašike šećera
Za
premazivanje:
1
jaje
Priprema:
Prosejano brašno
pomešati sa praškom za pecivo, dodati puter sobne temperature i utrljati u
brašno da se dobije mrvičasto testo.Dodati ostala sastojke za testo i sve
dobro umesiti.
Testo
podelite na dva dela i razviti dve kore.
Jednu
koru oklagijom preneti u uljem namazanu i brašnom posutu tepsiju.
Ravnomerno
posuti grizom,
naređati
višnje
i posuti
šećerom. Ko voli slađi kolač može dodati još šećera po ukusu.
Preko
višanja staviti drugu koru i blago pritisnuti.
Koru
premazati umućenim jajetom i probosti viljuškom na par mesta.
Peći
u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар