понедељак, 23. јун 2014.

torta od jabuka

Recept i ime za ovu tortu osmislila je moja mama veoma davno. U raznim kulinarskim časopisima često je objavljivan. Čak smo jednom i dobili nagradu za najbolji recept meseca.

Sastojci:
1kg oljustenih i narendanih jabuka
6dl vode
350g secera
 80g praha za pudinga od vanile
½ kg petit beurre keksa
100g praha za šlag
Malo cimeta

Priprema:
Jabuke kuvati sa 3 dl vode oko 5 minuta. 
Dodati šećer i puding od vanile u prahu prethodno pomesan sa 3dl vode.
Masu kuvati jos 3 minute, pa dodati cimet po ukusu.
Uzeti manju tepsiju, obloziti je folijom, pa redjati red keksa, 
red vruceg krema, 
pa opet red keksa i red krema.
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i namazati tortu.
Ostaviti tortu u frižideru da se dobro stegne. Seći na kocke i služiti.



Нема коментара:

Постави коментар