понедељак, 2. јун 2014.

Sladoled torta kao da je iz Italije

Ovo je najbolja sladoled torta koju sam probala. Sastojke možete kombinovati po sopstvenom ukusu. Meni je najlepši deo sa mlevenim keksom.


Sastojci:
1l mleka
500g šlaga u prahu
18 supenih kašika šećera
3 supene kašike gustina
150g mlevenog keksa
200g rendane čokolade sa lešnicima
100g nutelle (sobne temperature)

Priprema:
U 900ml mleka staviti šećer i kuvati. Kada provri staviti gustin dobro pomešan sa gustinom i kuvati još 5 minuta. Skinuti sa vatre, ostaviti da se ohladi i staviti u frižider na par sati (najbolje preko noći) da se smesa potpuno ohladi.
U ohlađenu smesu dodati šlag umućen prema uputstvu sa kese.
Smesu podeliti na tri dela.
U prvi deo umešati mleveni keks.
U drugi deo umešati rendanu čokoladu.
U treći deo umešati nutellu.
Uzeti više plastičnih činija srednje veličine i u svaku sipati prvi, drugi pa treći fil. Staviti u zamrzivač na pet, šest sati da se dobro stegne.
Jedno 10-tak minuta pre služenja izvaditi iz zamrzivača da se smesa malo istopi.

PS u originalnom receptu piše da se šerpa od 5 litara obloži kesom, da se u nju sipa red po red fila i stavi u zamrzivač. Pre služenje kesa sa filom se izvadi iz šerpe, prebaci na tacnu, skine se kesa i služi. Meni je varijanta sa plastičnim činijama jednostavnija jer se ne odmrzava čitava količina torte.


Нема коментара:

Постави коментар