петак, 27. јун 2014.

Španska pita iz kalupa za mafine

Recept sa kojim sam osvijila nagrade u kulinarskim časopisima.
Sastojci:
4 jaja
2,5dl mleka
1,25dl ulja
1 prašak za pecivo
275g palente
100g belog brašna
250g sitno seckane pršute, suvog vrata ili šunke
150g sitno iseckanih kiselih krastavčića
150g pečenih, očišćenih i sitno iseckanih crvenih paprika (može i sveža paprika)
100g mesnate slanine iseckane na male kockice
Vrlo malo soli

Priprema:
Ulupati jaja i dodati sve navedene sastojke. 
Dobro izmešati da se sve lepo sjedini.
Pleh ili kalup za mafine namazati uljem i posuti brašnom. U svaki otvor sipati smesu do 2/3 zapremine.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pita vrlo dekorativno izgleda i ako se peče u plehu i posle pečenja iseče na kocke

1 коментар:

  1. Анониман2. јун 2022. 06:22

    Danas sam isprobala, super je recept! Svidja mi se sto su od palente, taman sam trazila gde da je potrosim. :)

    ОдговориИзбриши