Recept i ime za ovu tortu osmislila je moja mama veoma davno. U raznim kulinarskim časopisima često je objavljivan. Čak smo jednom i dobili nagradu za najbolji recept meseca.
Sastojci:
1kg oljustenih i narendanih jabuka
6dl vode
350g secera
80g praha za pudinga od vanile
½ kg petit beurre keksa
100g praha za šlag
Malo cimeta
1kg oljustenih i narendanih jabuka
6dl vode
350g secera
80g praha za pudinga od vanile
½ kg petit beurre keksa
100g praha za šlag
Malo cimeta
Priprema:
Jabuke kuvati sa 3 dl vode oko 5 minuta.
Jabuke kuvati sa 3 dl vode oko 5 minuta.
Dodati šećer i puding od
vanile u prahu prethodno pomesan sa 3dl vode.
Masu kuvati jos 3 minute, pa
dodati cimet po ukusu.
Uzeti manju tepsiju, obloziti je folijom, pa redjati red keksa,
red
vruceg krema,
pa opet red keksa i red krema.
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i namazati tortu.
Ostaviti tortu u frižideru da se dobro stegne. Seći na kocke i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар