Ovo je najbolja sladoled torta koju sam probala. Sastojke možete kombinovati po sopstvenom ukusu. Meni je najlepši deo sa mlevenim keksom.
Sastojci:
1l mleka
500g šlaga u prahu
18 supenih kašika šećera
3 supene kašike gustina
150g mlevenog keksa
200g rendane čokolade sa lešnicima
100g nutelle (sobne temperature)
Priprema:
U 900ml mleka staviti šećer i kuvati. Kada
provri staviti gustin dobro pomešan sa gustinom i kuvati još 5 minuta. Skinuti sa vatre, ostaviti da se
ohladi i staviti u frižider na par sati (najbolje preko noći) da se smesa
potpuno ohladi.
U ohlađenu smesu dodati šlag umućen prema uputstvu sa kese.
Smesu podeliti na tri dela.
U prvi deo umešati mleveni keks.
U drugi deo umešati rendanu čokoladu.
U treći deo umešati nutellu.
Uzeti više plastičnih činija srednje
veličine i u svaku sipati prvi, drugi pa treći fil. Staviti u zamrzivač na pet,
šest sati da se dobro stegne.
Jedno 10-tak minuta pre služenja
izvaditi iz zamrzivača da se smesa malo istopi.
PS u originalnom receptu piše da se šerpa
od 5 litara obloži kesom, da se u nju sipa red po red fila i stavi u zamrzivač.
Pre služenje kesa sa filom se izvadi iz šerpe, prebaci na tacnu, skine se kesa
i služi. Meni je varijanta sa plastičnim činijama jednostavnija jer se ne
odmrzava čitava količina torte.
Нема коментара:
Постави коментар