уторак, 24. јун 2014.

Cokoladni tart sa visnjama

Odličan spoj čokolade i višanja.

Sastojci:
za testo
250gr brašna
100gr putera
100gr šećera u prahu
2 jaja
1 kesica vanilin šećera

Za fil
200gr putera  
300gr čokolade za kuvanje
60gr šećera
2 jaja
2 žumanca
200gr marmelade od višanja
200g voćnog nadeva od višanja 

Priprema:
Umutiti puter i brašno tako da se dobiju mrvice. Dodati šećer, jaja i vanilin šećer i napraviti prhko testo. Uviti testo u foliju i ostaviti u frižideru 1 sat.
Ohlađeno testo razviti u podmazan pleh prečnika 28cm. Izbušiti ga na više mesta viljuškom i peći na 170C oko 15-tak minuta.
Polupečeno testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Na tihoj vatri istopiti puter i čokoladu i skloniti sa vatre.
Umućena jaja, žumanca i šećer,dodati u prohlađenu čokoladu i pomešati.
Pomešati voćni nadev od višanja i marmeladu od višanja i time premazati testo,
 preliti pripremljenim filom od čokolade i peći na 170C oko 30 minuta.
Fil će nakon pečenja ostati tečan tako da je potrebno pre služenja kolač ostaviti par sati da se dobro ohladi.

2 коментара:

  1. Svaka cast na takvom svakodnevnom kulinarskom nadahnucu.Samo nastavite tako (radno)!Obozavateljka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam mnogo na lepim recima. Ovakvi komentari mi daju podsticaj da idem dalje.

      Избриши