Odličan spoj čokolade i višanja.
Sastojci:
za testo
250gr brašna
100gr putera
100gr šećera
u prahu
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
Za fil
200gr putera
300gr čokolade
za kuvanje
60gr šećera
2 jaja
2 žumanca
200gr marmelade
od višanja
200g voćnog nadeva od višanja
Priprema:
Umutiti puter i brašno tako da se
dobiju mrvice. Dodati šećer, jaja i vanilin šećer i napraviti prhko testo. Uviti
testo u foliju i ostaviti u frižideru 1 sat.
Ohlađeno testo razviti u podmazan pleh
prečnika 28cm. Izbušiti ga na više mesta viljuškom i peći na 170C oko 15-tak
minuta.
Polupečeno testo izvaditi iz rerne i
ostaviti da se prohladi.
Na tihoj vatri istopiti puter i
čokoladu i skloniti sa vatre.
Umućena jaja,
žumanca i šećer,dodati u prohlađenu čokoladu i pomešati.
Pomešati voćni nadev od višanja i
marmeladu od višanja i time premazati testo,
preliti pripremljenim filom od čokolade i peći na 170C oko 30 minuta.
preliti pripremljenim filom od čokolade i peći na 170C oko 30 minuta.
Svaka cast na takvom svakodnevnom kulinarskom nadahnucu.Samo nastavite tako (radno)!Obozavateljka.
ОдговориИзбришиHvala Vam mnogo na lepim recima. Ovakvi komentari mi daju podsticaj da idem dalje.
Избриши