среда, 25. јун 2014.

Musaka od karfiola

Brzi letnji ručak
Sastojci:
Oko 1kg karfiola
200g bajatog hleba
4 jaja
180ml pavlake
1dl mleka
Suvi začin
Biber
So
Malo ulja
  
Priprema:

  1. Očišćen i opran karfiol kuvatu sa suvim začinom u posoljenoj vodi vodeći računa de se ne prekuva.
  2. Hleb zajedno sa koricom iseći na male kockice i pržiti na blagoj vatri na malo ulja dok ne dobije žutu boju.
  3. Oceđeni karfiol pomešati sa proprženim kockicama hleba, suvim začinom i biberom.
  4. Musaku sipati u uljem namazanu tepsiju ili đuveč srednje veličine i peći u unapred zagrejanu rerni na 180 stepeni samo toliko da se masa dobro zagreje.
  5. Izmutiti jaja, pavlaku i mleko, dodati prstohvat suvog začina i preliti musaku.
  6. Peći samo dotle dok korica ne postane blago žute boje.

5 коментара:

  1. Cim kupim karfiol probacu recept,mirise primamljivo.Napisacu vam kako mi je uspeo.Obozavateljka.

    ОдговориИзбриши
  2. Recept je dobar, jedino sto bi trebalo dopisati da kuvan karfiol treba iseci na kockice velicine kockica hleba.Sledeci put kada ga budem pravila dodacu i 200 g proprzene mesnate slanine .Mislim da ce ukus biti jos bolji.Obozavateljka.

    ОдговориИзбриши
  3. Drago mi je što ste isprobali recept i što Vam se svideo. Ideja sa slaninim je odlična.

    ОдговориИзбриши
  4. Danas sam ponovo napravila musaku ali sam dodala 200 g proprzene .dimljene slanine.Ukucani su bili odusevljeni.Obozavateljka.

    ОдговориИзбриши