Brzi letnji ručak
Sastojci:
Oko 1kg karfiola
200g bajatog
hleba
4 jaja
180ml pavlake
1dl mleka
Suvi začin
Biber
So
Malo ulja
Priprema:
- Očišćen
i opran karfiol kuvatu sa suvim začinom u posoljenoj vodi vodeći računa de
se ne prekuva.
- Hleb
zajedno sa koricom iseći na male kockice i pržiti na blagoj vatri na malo
ulja dok ne dobije žutu boju.
- Oceđeni karfiol pomešati sa proprženim kockicama
hleba, suvim začinom i biberom.
- Musaku sipati u uljem namazanu tepsiju ili đuveč
srednje veličine i peći u unapred zagrejanu rerni na 180 stepeni samo toliko
da se masa dobro zagreje.
- Izmutiti
jaja, pavlaku i mleko, dodati prstohvat suvog začina i preliti musaku.
- Peći
samo dotle dok korica ne postane blago žute boje.
Cim kupim karfiol probacu recept,mirise primamljivo.Napisacu vam kako mi je uspeo.Obozavateljka.
ОдговориИзбришиCekam komentar. Hvala
ИзбришиRecept je dobar, jedino sto bi trebalo dopisati da kuvan karfiol treba iseci na kockice velicine kockica hleba.Sledeci put kada ga budem pravila dodacu i 200 g proprzene mesnate slanine .Mislim da ce ukus biti jos bolji.Obozavateljka.
ОдговориИзбришиDrago mi je što ste isprobali recept i što Vam se svideo. Ideja sa slaninim je odlična.
ОдговориИзбришиDanas sam ponovo napravila musaku ali sam dodala 200 g proprzene .dimljene slanine.Ukucani su bili odusevljeni.Obozavateljka.
ОдговориИзбриши