Još dok ima jagoda na pijacama.
Sastojci za testo:
400g brašna
250g putera
100g šećera
1 žumance
1 kašičica ruma
2 kašike kisele pavlake
½ kesice praška za pecivo
Sastojci za fil:
1kg opranih i očišćenih jagoda
100g praška za puding sa ukusom vanile
2 kesice vanilin šećera
Sok od ½ limuna
Priprema:
Prosejano
brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati puter sobne temperature i utrljati
u brašno da se dobije mrvičasto testo.
Dodati ostala sastojke za testo i sve
dobro umesiti.
Testo staviti u najlon kesu i ostaviti oko 2 sata u frižideru da
se ohladi.
Jagode
iseći na sitnije komade i lagano pomešati sa ostalim sastojcima za fil.
2/3 testa
razviti i staviti u podmašćeni kalup
prečnika 32mm tako da testo obloži i ivice kalupa. Testo na par mesta probosti viljuškom.
Preko testa ravnomerno rasporediti
nadev.
Na nadev narendati ostatak testa (testo pre rendanja držati u frižideru).
Peći u
zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, isključiti rernu i ostaviti
kolač još oko 5 minuta u rerni.
Nakon
vađenja iz rerne fil će još uvek biti pomalo tečan.
Нема коментара:
Постави коментар