петак, 13. јун 2014.

Kolac sa jagodama i pudingom od vanile - Strawberry pie with vanilla pudding

Još dok ima jagoda na pijacama.

Sastojci za testo:
400g brašna
250g putera
100g šećera
1 žumance
1 kašičica ruma
2 kašike kisele pavlake
½ kesice praška za pecivo

Sastojci za fil:
1kg opranih i očišćenih jagoda
100g praška za puding sa ukusom vanile
2 kesice vanilin šećera
Sok od ½ limuna

Priprema:
Prosejano brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati puter sobne temperature i utrljati u brašno da se dobije mrvičasto testo. 
Dodati ostala sastojke za testo i sve dobro umesiti. 
Testo staviti u najlon kesu i ostaviti oko 2 sata u frižideru da se ohladi.
Jagode iseći na sitnije komade i lagano pomešati sa ostalim sastojcima za fil.
2/3 testa razviti  i staviti u podmašćeni kalup prečnika 32mm tako da testo obloži i ivice kalupa. Testo na par mesta probosti viljuškom.
Preko testa ravnomerno rasporediti nadev. 


Na nadev narendati ostatak testa (testo pre rendanja držati u frižideru).

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, isključiti rernu i ostaviti kolač još oko 5 minuta u rerni.

Nakon vađenja iz rerne fil će još uvek biti pomalo tečan.

Нема коментара:

Постави коментар